23 februari 2019

Gevel impregneren

WAT IS GEVEL IMPREGNEREN?

Bij het impregneren van de gevel, of wel hydrofoberen van de gevel wordt er een laagje impregneermiddel over het gehele oppervlak gespoten, wat de poriën in de gevel laat sluiten. Dankzij de beschermende laag worden de buitenmuren waterafstotend, brandwerend en schimmelwerend.

Het impregneren maakt de buitenmuur hydrofoob. Dit betekent dat de muur geen water zal doorlaten. Je zult dus geen last meer krijgen van vochtproblemen en is vergroening op de gevel ook verleden tijd. Daarnaast wordt de warmtegeleiding van de muur verkleint. Je verliest minder warmte via de muur, wat weer een besparing op de stookkosten oplevert.

De impregneermiddel is onder te verdelen in impregneer vloeistoffen en impregneer crèmes

  • De impregneervloeistof wordt door middel van een lage drukspuit aangebracht. De vloeistof is verkrijgbaar op waterbasis of op basis van oplosmiddelen. Het impregneermiddel op waterbasis is een stuk milieuvriendelijker vergeleken met het middel op basis van oplosmiddelen.
  • Impregneercrème wordt aangebracht met een kwast en trekt iets dieper in de gevel dan vloeistof. Deze wordt vaak gebruikt bij oppervlakte met veel kozijnen.

Niet alle soorten gevelmaterialen zijn geschikt voor dezelfde impregneermiddel. Laat een vakman bepalen welk soort product het best gebruikt kan worden voor jouw gevel.

Bel ons nu