23 februari 2019

Ventilatiekanalen reinigen

Waarom ventilatiekanalen laten reinigen?

Ventilatie in uw bedrijfspand is essentieel voor de aanvoer van frisse lucht en transporteren van vervuilde lucht naar buiten. Na verloop van tijd hopen er zich echter stof- en vetdeeltjes op in deze kanalen waardoor de aan- en afvoer van lucht minder efficient werkt.

 

 

 

 

 

Het grootste probleem

Problemen die zich voor kunnen doen door vervuilde ventilatiekanalen zijn vervelende omgevingsluchtjes, vochtige woon- of werkomgevingen, schimmelvorming, geluidsoverlast en gezondheidsklachten. Om te voorkomen dat stof, schimmels en bacteriën zich verzamelen en verspreiden via de ventilatie- en luchtkanalen is periodiek onderhoud noodzakelijk.

Ventilatiekanalen zijn er om lucht in een ruimte te zuiveren: vervuilde lucht naar buiten en frisse lucht naar binnen. Als het systeem lange tijd niet gereinigd word, dan hoopt er stof op in het systeem, waardoor de lucht minder goed door kan stromen. Dit zorgt ervoor dat het luchtbehandeling systeem niet meer optimaal is. Met als gevolg klachten als hoofdpijn, geïrriteerde ogen, duizeligheid en concentratieverlies.

 

Borstel- of luchtreiniging

90% van de luchtkanalen welke door JT-Renovaties worden gereinigd, worden door middel van mechanische borsteltechniek schoongemaakt. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van een borstel die bevestigd is aan een lange flexibele as. Aan het einde van de as zit een aandrijver die ervoor zorgt dat de borstel roteert waardoor het vuil loslaat. Het losgelaten vuil wordt dan zorgvuldig uit de kanalen gezogen.
Het resultaat is schone kanalen. Zo kunt u weer genieten van schone en frisse lucht in een woon- of werkomgeving.

Het regelmatig onderhouden en reinigen van ventilatiekanalen is essentieel voor een gezond binnen klimaat.

Bel ons nu